dor de eminescuLa ceas de seară, când Luceafărul a apărut pe cerul înghețat, elevii claselor a IV-a A și a VIII-a A, de la Școala Gimnazială Vulcan îndrumați de doamna învățător, Zirină Marilena și susținuți de conducerea școlii, profesor Marius Adrian Doda și profesor Anișoara Colțea, au dat viață Proiectului educațional „Mihai Eminescu mai aproape de noi”. Evenimentul a avut loc în sala festivă a Primăriei Vulcan, unde alături de dascăli, elevi, părinți, autorități locale, au fost părtași invitați de seamă:
reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov: Inspector școlar general – Ariana Bucur, Inspector școlar – Eugenia Crețoi și Inspector școlar – Mesaroșiu Simona , scriitorul, Daniel Drăgan și domnul Mircea Dragoș – președintele Despărțământului de cultură Astra Codlea .
Vizionarea materialului „ Pe urmele lui Eminescu” a fost însoțită de retrăirea creației sale prin glasurile elevilor care au creat o punte între zariștea sufletului și cea a limbii române.
Această seara magică de 15 ianuarie 2014 s-a încheiat cu regalul recital al grupului vocal brașovean „ANATOLY” care ne-a făcut părtași la nemurire, redescoperind mai ales în cântecul „ Balada România”, esența spiritualității românești.
Doamna învățător, Zirină Marilena ne-a declarat că: „ prin acest proiect educațional a dorit să sensibilizeze onoratul auditoriu, astfel încât pentru câteva clipe să ne fie dor de Eminescu, să-l readucem în sufletul și mintea noastră, pentru că fără Luceafărul poeziei românești am fi altfel și mai săraci”.

GALERIE FOTO : AICI !

GALERIE VIDEO :