IMG_20140305_103845În data de 05.03.2014, elevii de la Școala Gimnazială Vulcan au fost evacuați de urgență după ce un incendiu a izbucnit școală. Este scenariul creeat de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Vulcan și conducerea unității școlare, pentru o simulare. Evacuarea elevilor s-a desfășurat în condiții foarte bune, încadrându-se în baremul stabilit.

Reprezentanții ISU Brașov le-a reamintit elevilor care este procedeul de evacuare și cum se pot proteja într-o situație de urgență (incendiu sau cutremur). Elevii au fost receptivi și spun că au înțeles perfect pașii pe care trebuie să îi urmeze dacă se vor confrunta cu o astfel de situație. A urmat o simulare de stingere a unui incendiu, executată de reprezentanții SVSU Vulcan, exercițiul pompierilor vulcăneni transformându-se într-un adevarat spectacol pentru cei aproape 200 de elevi din cadrul școlii prezenți.

Aceste exerciții de evacuare, periodic realizate, vin în sprijinul conducerii unității de învățământ, personalului cu atribuții specifice (alarmare, evacuare, stingere) în caz de incendiu, precum şi profesorilor şi elevilor. În urma acestei activității reprezentanții ISU Brașov s-au declarat mulțumiți.