In perioada aprilie – mai 2019 se va desfăşura Concursul Naţional de mediu „Marea Voluntariadă de Mediu a Şcolarilor” dotat cu premii de 22.000 LEI + 105 KIT-uri.

Din cele 508 scoli inscrise au fost selectate 105 printre care,va anuntam cu multa bucurie,se afla si scoala noastra.

Concursul este structurat pe trei etape. În prima fază, primele 5 școli cu punctajul cel mai mare obţinut în perioada aprilie-mai câștiga premii în valoare de 3.500 euro. Cele 105 școli, după finalizarea competiției, continuă să realizeze acțiuni de educație pentru mediu si pot câștiga noi puncte care vor deveni premii în valoare totală de 1.200 euro pentru primele 12 școli acordate scolilor cu punctajul cel mai mare. Acestea pot aplica pentru ACREDITAREA DE TIP ȘCOALĂ ECO.

Proiectul este organizat de către Asociația Semper Musica, finanțat prin proiectul ”No Planet B” și confinanțat de Uniunea Europeană. Competiția va include 10 acțiuni de mediu predefinite, cum ar fi ecologizări, plantări, reciclări și sesiuni nonformale de educație pentru mediu, pe care școlile le pot derula în mod repetat și pentru care obțin puncte.

Şcolile participante vor primi gratuit materialele de lucru necesare: mănuși, saci, arbuști sau planșe educațional. Premiile constau în produse la alegere: echipamente IT, mobilier şcolar sau materiale didactice. Pentru câştigarea de puncte suplimentare, şcolile vor putea implica părinții elevilor, tinerii din localitate, autoritățile locale, ONG-uri etc.

Va rugam sa fiti alaturi de noi in acest demers!