1238026_452114831593411_6535518676085082795_nDin fericire a fost doar tema unui exerciţiu de alarmare. În data de 06 octombrie 2014, elevii de la Şcoala Gimnazială Vulcan, au participat la un exerciţiu cu tema ″Intervenţie în situaţii de urgenţă, incendiu şi evacuarea elevilor″.

Exerciţiul s-a desfăşurat între orele 09.00 – 10.00 fiind implicaţi atât elevii cât şi cadrele didactice. După ce soneria şcolii a sunat intens, neîntrerupt timp de câteva minute pentru a anunţa incendiul, elevii şi profesorii au trebuit să se comporte ca într-o situaţie reală, în caz de incendiu.

Elevii au părăsit clădirea sub supraveghere, evitându-se panica și folosindu-se toate căile de evacuare și salvare, fără pericole. Evacuarea s-a facut in 3 minute de la declansare alarmei, pe locul de adunare stabilit pe terenul de sport, in conditii de siguranta.

Exercitiul de alarmare, organizat în colaborare cu reprezentanții ISU Brasov, primăriei Vulcan și serviciului voluntar pentru situatii de urgență din cadrul primăriei comunei Vulcan a avut drept scop instruirea elevilor si personalului didactic în vederea formării unor comportamente adecvate în cazul apariţiei unui incendiu.

Cu această ocazie reprezentanții ISU Brașov au făcut elevilor o prezentare privind folosirea mijloacelor de stingere, în speță a stingatorului P6 si au prezentat principalele reguli de prevenire a incendiilor in unitatile scolare.

Exerciţiile de evacuare, periodic realizate, vin în sprijinul conducerii unităţii de învăţământ, personalului cu atribuţii specifice în caz de incendiu, precum şi profesorilor şi elevilor.

[flagallery gid=5]